La Teràpia de Zones Reflexes dels Peus, més coneguda com a Reflexoteràpia Podal, és un tractament integral de la persona mitjançant l’abordatge de les zones reflexes dels peus. Aquest tractament equilibra l’aspecte físic, emocional i energètic de la persona, a més a més de detectar certes disfuncions, que poden ajudar a prevenir l’aparició de malalties.

La història de la Reflexoteràpia Podal es remunta a milers d’anys, on es poden trobar similituds amb el massatge japonès. Com a pioners i estudiosos de la Reflexoteràpia Podal, trobem al Dr. Krurakichi Hirata, al Dr. William Fitzerald, a la infermera Eunice Ingham, a la infermera Hanne Marquardt i a les infermeres B. Dobbs, D. Paratte i R. Poletti.

Efectes de la Teràpia de Zones Reflexes dels Peus

  • Estimula les capacitats auto-guaridores, activant i regulant l’organisme.
  • Estimula l’eliminació de tòxics acumulats a l’organisme.
  • Relaxa i desbloqueja a nivell físic i emocional, mitjançant les maniobres de regulació i el tractament de les zones reflexes on s’acumulen les tensions.
  • Regula les funcions d’òrgans i glàndules, estimulant o relaxant, segons el que necessiti la persona.
  • Disminueix els símptomes de malalties, disfuncions, i patiment emocional.
  • Alerta de disfuncions que es troben a nivell energètic, o ja a nivell físic, però que no presenta símptomes i poden passar desapercebudes per a la persona. No es tracta d’un mètode diagnòstic, però pot orientar a la prevenció, i tractar aquestes petites disfuncions.

Un tractament reflexològic acostuma a constar de diverses sessions, que tenen una durada variable, en funció del que necessiti la persona, en general, d’uns 30 a 45 minuts. Durant les sessions, es realitzen maniobres de regulació, tractament específic de cada zona reflexa, i maniobres de massatge relaxant i desbloquejant.

La meva formació rebuda sobre la Teràpia de Zones Reflexes dels Peus, al Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona, va ser primerament al Màster d’Infermeria Naturista i posteriorment al curs “Reflexoteràpia: aprofundiment teòric i pràctic per abordar diferents situacions de salut de les persones”, per la infermera, fisioterapeuta i naturòpata Montserrat Bayego i Salvador. La línia de formació prové especialment de l’escola de la Hanne Marquardt, i també del coneixement de B. Dobbs, D.Paratte, R. Poletti, i del Dr. Frederic Vinyes.

reflexo podal