La Teràpia Floral del Dr. Bach, més coneguda com a Flors de Bach, és una teràpia complementària que pot promocionar la salut, prevenir la malaltia, curar les disfuncions prèvies a una malaltia, i pal·liar les patologies. Actua a nivell energètic, reconduint i equilibrant les emocions de la persona, mitjançant la polaritat positiva de les emocions que fan patir a la persona.

Es tracta d’una teràpia energètica, no s’utilitzen els principis actius de les flors, sinó la seva vibració, conservada en tintura d’alcohol, de la qual s’utilitzen unes gotes que es dissolen en aigua, i que finalment es prenen en forma de gotes. Tal i com va dir el Dr. Edward Bach, l’elevada vibració d’algunes flors, arbustos i arbres silvestres, té la qualitat d’augmentar les nostres vibracions humanes i deixar nets i oberts els canals als missatges del nostre Jo interior.

La Teràpia amb Flors de Bach sempre és favorable a la persona i no té efectes secundaris. Pot ser de gran utilitat en moments emocionalment complicats, en moments d’incertesa, de por, de sensibilitat excessiva a influències, de soledat, de tristesa… i també en moments de shock emocional.

És molt aconsellable escoltar-se a una i a un mateix per a percebre els canvis que es produeixen en prendre les flors, ja que destapen les emocions que alhora estaven amagant altres emocions que ens feien patir prèviament. Si es fa un treball continuat, poden ajudar a alliberar completament a la persona de la seva càrrega emocional, ja que la teràpia actua treballant els estats d’ànim en capes de ceba des de l’exterior cap a l’interior, és a dir, des de les emocions que la persona identifica com la causa del seu patiment emocional, fins a arribar amb el temps al total alliberament personal.

Hi ha diverses formes d’escollir la fórmula floral que prendrà la persona. Al tractar-se d’una teràpia energètica, hi ha escoles que realitzen tècniques energètiques per a detectar quines són les vibracions que es troben desequilibrades. Personalment i d’acord amb la meva formació, realitzo una entrevista en la qual la persona explica les emocions que li produeixen patiment, i li faig algunes preguntes per a que prengui consciència de com es sent més concretament; llavors, consensuem una fórmula floral amb la que prengui consciència del que està treballant, i s’adoni dels canvis que experimenta. D’aquesta forma, no només hi ha una millora emocional, sinó que també hi ha la possibilitat de que es produeixi un aprenentatge personal.

Sóc terapeuta floral, formada en els 3 nivells del Centre Bach d’Anglaterra. Els nivells 1 i 2, cursats amb la infermera Montserrat Bayego, al Màster d’Infermeria Naturista i al Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (12/2018). El nivell 3, cursat amb la psicòloga Alba Sagarra, de l’Associació VadeBach i avaluat per Marielena Núñez, coordinadora del Programa Internacional d’Educació Bach per Llatino-Amèrica.

montvernon casa dr bach