El REIKI RYOHO o REIKI és un mètode de sanació natural i de creixement personal que utilitza l’Energia REIKI per a afavorir el reequilibri bioenergètic de la persona que ho rep. L’Energia REIKI és l’energia del buit quàntic, l’energia neutra que activa i nodreix la vida.

El REIKI com a teràpia clínica funciona a través de diverses tècniques de projecció de Ki, és a dir, d’Energia Vital Universal, a la persona. L’aplicació de REIKI desfà bloquejos energètics que no permeten el pas equilibrat de l’energia pel cos. Els bloquejos energètics provoquen una manca d’energia en algunes zones del cos, i una acumulació en unes altres, propiciant malestar emocional i petites disfuncions físiques, i a la llarga, malalties.

Com a beneficis més immediats del REIKI com a Teràpia Complementària, destaca l’augment de la vitalitat de persones que es troben en estats de debilitat, i la reducció dels nivells d’estrès, produint un estat de benestar físic i emocional.

A banda d’aquestes agradables sensacions, el més important és que ajuda a potenciar la capacitat d’autosanació, tant a nivell físic, mental i emocional, afavorint l’alliberament de les causes que provoquen la malaltia i el patiment.

El REIKI, a més a més de ser un mètode de sanació bioenergètic, és una filosofia personal de vida, basat en principis Taoistes i Tibetans que promouen l’alliberament personal, el respecte cap els altres i la constància en el treball personal.

Hi ha diversos estils i escoles de REIKI. La meva primera Mestra, Aurora López Galán, també infermera, ens va formar i sintonitzar en primer i segon nivell de Reiki Ryoho Usui Tradicional Japonès, en Usui Tibetà i en Reiki Combat, al Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona al 2016. Posteriorment, vaig realitzar de nou el primer i segon nivell de Usui Reiki Ryoho per a poder realitzar el tercer amb la Mestra Mª Carmen Acedo, per la Federación Española de Reiki, a Torrelles de Llobregat, l’any 2022.

Reiki