La Teràpia de Reorganització Corporal (TRC) és un mètode de reestructuració corporal desenvolupat a partir de la integració de tècniques físiques i energètiques, com ara el Zero Balancing, la Digitopuntura, la Teràpia Vorticial, el Tacte Terapèutic, la Reflexologia i el Shiatsu. Està basat en l’anatomia, fisiologia, biomecànica i en la Teoria General de Sistemes.

La TRC estimula el procès natural de recuperació del cos, millora la postura corporal i la dinàmica fisiològica de l’organisme. És especialment beneficiosa per a reduir els temps de recuperació natural del cos físic (sobretot en cas de lesions múscul-esquelètiques), per a millorar la flexibilitat i augmentar el rendiment físic. També és una teràpia complementària en la reducció de l’estrès (tant físic com emocional) i en la reducció del dolor.

Les sessions de TRC consisteixen en un treball corporal suau i indolor que utilitza pressions digitals, traccions i moviments suaus sobre les estructures del cos físic. El temps habitual d’aplicació de la TRC completa per sessió és de 20 a 25 minuts, però pot ser superior o inferior segons les necessitats de cada cas. El mètode pot desenvolupar-se en sessions aïllades, però assoleix el seu màxim efecte si s’ajusten les sessions als temps de regeneració cel·lular, essent òptim realitzar com a mínim un total de 8 sessions en 3 mesos, coincidint amb els temps de regeneració cel·lular, podent realitzar-se posteriorment sessions de manteniment segons les necessitats del pacient.

És una teràpia complementària de salut que en cap cas substitueix a un tractament mèdic, sinó que el complementa. A més a més de les seves indicacions terapèutiques per a reestructurar el cos físic, energètic i millorar el benestar físic i emocional, també té contraindicacions, pel que és necessari realitzar una entrevista clínica abans de començar el tractament.

Els principis i bases del TRC han estat desenvolupats des de l’any 1995 per la infermera i assessora clínica Sol Muñoz Moreno, diplomada en Zero Balancing i experta en múltiples tècniques terapèutiques, amb la finalitat d’aconseguir millorar la reorganització natural de l’estructura física i energètica. Ella va ser la meva professora en els tres nivells de l’Aplicació de la Teràpia de Reorganització Corporal, cursats al Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona.

TRC cervicals